21 Nisan 2014 Pazartesi

Kitap Alışverişi #1

Kitap Siparişim


İnternetten sipariş ettiğim bir ay kadar önce gelen kitaplarımı size anlatmak istiyorum. 

Kitap Hırsızı


Hiç Kimse Sıradan Değildir 'in yazarı Markus Zusak 'tan
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran sıra dışı bir roman

"Yılın en çok beklenen kitabı. Olağanüstü... gerçekten muhteşem!"
Publishers Weekly

"Merak uyandıran, hayat dolu ve son derece ustalıkla yazılmış, nefes kesen bir roman; aynı zamanda harikulade ve sürükleyici."
The Guardian


Ödüllü yazar Markus Zusakın akıllara kazınacak kadar etkileyici ve şiirsel bir dille yazdığı bu roman, okuyucuya sunulan benzersiz bir hediye gibi...

"Hayatınızı böylesine derinden etkileyen başka bir kitaba daha rastlamamışsınızdır. Muhteşem!"
GoodReads

"Bu unutulmaz hikâye kalbinizi çalacak!"
The New York Times

"Güzel, felsefi bir yanı da bulunan sürükleyici bir roman...
Herkes okumalı!"
Kirkus Reviews

"Markus Zusak, zorlu bir konuyu ustalıkla anlatarak gerçek bir başarı yakalamış. Olağanüstü... tek kelimeyle harika bir kitap."
The Wall Street Journal


Sayfa Sayısı: 574

Baskı Yılı: 2012

Yayınevi: Martı Yayınları

Fiyatı: 25,00 TL

Cennetin Rengi


Sophie Duncan herkesin hayalini kurduğu bir hayatı yaşıyordur. Başarılı olduğu bir işi, mutlu bir yuvası ve bu yuvayı neşesiyle taçlandıran bir de iki yaşında kızı vardır. Ancak bir gün aldığı bir haberle tüm dünyası altüst olur. O zamana kadar yaşadığı hayatın bir yalandan ibaret olduğunu anlayan Sophie, artık kaderini karşılama vaktinin geldiğinin farkındadır. Yok saydığı annesiyle yüzleşerek geçmişindeki sırların kilidini açacaktır. Ve öyle bir an gelecektir ki gerçekten yaşamakla sevmenin ne demek olduğunu doğaüstü bir olayla keşfedecektir. 

Cennetin Rengi her zaman umut vardır dedirten muhteşem bir hikâye. Aşkın gücünü, kendini yeniden keşfetmeyi, kalp kırıklığını ve iyileşmeyi anlatan bu romanı okurken, sayfaların akıp gittiğini anlayamayacaksınız. "Bu kitap tam anlamıyla yürek burkuyor." Romantic Times

Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2013

Yayınevi: Arkadya Yayınları

Fiyatı: 17,00 TL

Böğürtlen Kışı


"Canım Danielım,

Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."

Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Danielı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Danielın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı.

Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Verayla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…

Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.

Sayfa Sayısı: 360

Baskı Yılı: 2013

Yayınevi: Arkadya Yayınları

Fiyatı: 17,00 TL

Boğulan Kız


Indiana Morgan Phelps -akadaşları ona kısaca Imp der- bir şizofreniktir. Artık kendi aklına güvenemez çünkü hatıralarının ona bir şekilde ihanet ettiğine ve onu kendi kimliğini sorgulamaya ittiğine ikna olmuştur. Imp, gerçeklik algısıyla mücadele ederek kötü niyetli bir sirenle, ona yabani bir kız görünümünde gelen, yardıma muhtaç bir kurtla ya da çok ama çok daha tuhaf bir şeyle karşılaşmasına dair doğruları su yüzüne çıkarmalıdır.

"Zekice, güzel ve bir yap boz kadar mükemmel şekilde işlenmiş bir kitap olan Boğulan Kız beni soluksuz bıraktı." 
-Holly Black, New York Times, Red Glovenin En Çok Satanlar Yazarı.-

"Bu bir başyapıt. Uzunca bir süre bu türün en iyilerinden biri olarak okunmalıdır." 
- Elizabeth Bear, Grailin Yazarı-

"Harika yazılmış, şaşırtıcı şekilde orijinal bir roman." 
-Elizabeth Hand Illyrianın Yazarı -

"Boğulan Kız"la Caitlìn R.Kiernan prensip ve artistik ciddiyete sahip kurgular yazma yetisine haiz, gotiğin ve fantastiğin en iyi ve en usta yazarlarının halen şekillenmekte olan yeni birliğine bir adım atmıştır." 
- New York Timesın En çok satanlar yazarı Peter Straub-

Sayfa Sayısı: 344

Baskı Yılı: 2014

Yayınevi: Optimum Kitap

Fiyatı: 19,00 TL 

Uygarlık Tarihi 

Bu kitabı ödev için aldığım için okumayı pek düşünmüyorum açıkçası, tarih pek ilgi alanım değil. :)

Bu yazımdaki resimler kitapların orijinal kapakları kitapları tek tek inceledikçe Türkiye'deki kapaklarıyla beraber yayınlayacağım ve bence hepsinin Türkiye'deki kitap kapakları daha güzel. :)

Son olarak siparişimi www.kitapsihirbazi.com 'dan verdim ve bu siteden yapmış olduğum ilk alışverişim. Gayet memnun kaldım. Hem bu yazıya yazdığım fiyatlardan daha uygun fiyatları. :)

Umarım faydalı olabilmişimdir, okuduğunuz için teşekkürler. :)

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap hırsızını okudum ve beğendim bi ara yazacağım yorumunu, ancak boğulan kiz i almadan önce bi yorumlarina bakin pek olumlu degil ben okumayi surekli erteliyorum o yuzden. tesekkurler yorum icin :)

      Sil
    2. Bu arada siteyi senin sayende keşfettim gerçekten diğerlerine göre daha hesaplı;)

      Sil
    3. Evet ve kitaplar da gayet duzgundu bi sorun cikmadi memnun kaldim ben :)

      Sil